gammal?

Idag när jag satt på tunnelbanan kom jag och tänka på en sak. Hur gammal måste man vara för att få förtur på sittplatserna? Vad hemskt det skulle vara att vara runt 55-60 och bli erbjuden att sitta ner, jag skulle nog iallafall ta illa vid mig. På ett sätt är det skönt att få sitta men det är ju helt klart en bekräftelse på att man ser gammal ut.
Tanken slog mig först när det klev på en man som jag inte har någon aning om hur gammal han kan ha varit men han var iallafall lite äldre. Men då fick jag just den där tanken på om jag skulle erbjuda mitt sköna säte eller om jag skulle låta bli. Det blev det sistnämna. Efter en liten stund kom det in två äldre damer och då erbjöd jag direkt min sittplats, den första ville stå men den andra ville sitta. Jag undrar hur dessa två kände ändå, det är ju som sagt ändå en ren bekräftelse.


julstöket har börjat!

En dag ska jag bli hemmafru. Jag ska baka bröd till mina barn på morgonen och fixa i mitt fina hus på dagarna. Idag tog jag på mig förklädet och började julstöket samtidigt som jag fantiserade om min framtid som husmorsa på heltid. Egentligen började jag redan i torsdags då jag satte pepparkaksdegen som skulle bakas idag, för er som tycker att det är tråkigt att baka pepparkakor - gör egen deg! Det blir så mycket roligare för det är ju dina pepparkakor, du bakar inte bara ut någon annans deg. Dessutom blir det godare och (ett litet extra plus)
utan tillsatser!

Först bakade jag pepparkakor. Här är resultatet!


Sedan blev det saffransskorpor!


Och till sist blev det lussebullar. mums!


Jag gör alltid väldigt stora lussebullar för de blir så mycket saftigare och godare då. Vill man inte ha en hel går det ju utmärkt att dela en bulle på två personer :)

Sen har jag även pyntat adventsljustaken och fixat dörrkransen. Testade att ha granris i adventsljusstaken för första året och jag måste säga att jag tycker det blev riktigt bra!


Nu är det advent här hemma och jag älskar det! Jag älskar julen och allt som hör till, det blir sådan skillnad från den vanliga vardagen, en helt annan stämning. Morgonarna är bäst, när jag kommer ner och det är kolsvart ute samtidigt som stjärnorna och ljusstakarna lyser i fönstrerna, det är vad jag kallar hög mysfaktor!

RSS 2.0